Slut på ett bra sätt

Jätte jätte kort sammanfattning.
Tränade med Jessica både lördag och söndag. Har ridit hästen, har haft bättre pass tillsammans.

Idag var jag som vanligt på Säby med Jessica, jobbigt men kuligt. En tjej provred Totte, gick super!

Bilder från Säby idag :)


Gud har fått tillbaka sin finaste ängel

Jobbig och stressig vecka. Allt för mycket i skolan.
Men det jobbigaste och sorgligaste är att min hund gick bort igår. Eller ja, min mormors men bor ju typ hos henne så har hela tiden haft honom där. Nästan 10 år tillsammans. Minns dagen vi hämtade honom, var så glad och lycklig. Han var verkligen den bästa! Har nog aldrig gråtit så mycket...
Saknar honom så himla mycket men han slapp lida och han hade ett rättvist och bra liv!


Kommer aldrig att glömma dig finaste och bäst vännen Min nallebjörn Luppe!<3


För mycket

Hejsan

Det varit på tok för mycket just nu med allt. Både skola, häst och med annat.

Igår var jag på Farsta dåra. Fick hoppa världens bästa Eros. Helvete vad fort det gick, ponnyn tyckte det var riktigt kul! Vi flög iaf över en bana på 90-95.
Ska hoppa nästa vecka och det blir nog Eros igen!!!

Hade såklart glömt nycklarna hemma så kom inte in, gick till bästa mormor sålänge. Stackars lilla Luppe som har varit dålig i en vecka trillade helt plötsligt ihop. Det var som att han blev förlamad i ryggen och bakbenen, obehagligt.
De fick åka till Strömsholm medans jag fick vara hundvakt till Musse.
Dom kom inte hem för ens halv elva. Fick iaf mycket plugg gjort! :D

Lilla Musse på promenad


Promenad

Gick ut på en liten promenad med hästen efter praktiken. Övade mycket stanna och backa. Han var till en början väldigt tittig och töntade sig men gav sig tillslut. Skötte honom riktigt ordentligt och myste!


Överraskningsfest

I lördags var det då överraskningsfest för lilla ärtan. Vi lurade att det var hemma hos Jessica och att vi skulle ha filmkväll. MEN det var hemma hos Sofie i klassen och sen hoppade 15 pers fram bakom soffan. Klockren!
Kul vare också! Jag och Jessica kom hem typ vid halv två-två.

På söndag em hämta vi upp Jullan som skulle tömköra Totte. Han skötte sig väl, några bockningar och han vägrade galoppera och så ibland. Men ska absolut fortsätta att tömköra då jag tror det funkar bra på honom.

Nu sitter jag och Jessi och slappar en kortis innan alla hästar ska in. Sen äre lunch. Längtar alltid till lunchen när jag är här, hehe.
Sen går jag till Totte när jag har slutat här och fixar åt honom!:)
Längtar inte riktigt tills jag kmr hem då det väntar en massa massa plugg...-.-


WIIIIE

Hejsan allihopa! :D

Igår gick det inget bra med hon som provred... Han kasta av och hon tacka nej dåra.
MEN ska inte sitta och tänka på det utan ska ist fokusera på kvällen. Ska träffa kompisar och har deg kul! Mer om det kmr väl imorn.
Nu sitter jag och väntar på tunnelbanan, och det är så jäkla kallt. Varför blir det så kallt nu när det bara ska bli varmare?:(


väntar på träningsvärken!


Igår åkte jag först till stan med Matte efter skolan fö att köpa Iphoneskal och lite annat men såklart ska affären ha ngt special grej så den hade stängt just igår vid den tiden vi var där, självklart!

Drog sen hemåt för att byta om och åka och fixa träningskort och hälsa på Totten snabbt, hoppa av vid Jessica. Sen åkte vi till gymmet. Haha, herregud vad otränad man är men det ska det bli ändring på. Nu när jag har ett träningskort så har jag inga ursäkter faktiskt.
Det blev iaf ganska sent, kom hem straxt innan tio, åt då middag och duscha sen somna jag ganska snabbt.

Nu sitter jag på lektion och väntar på att det ska bli lunch, hungrig som vanligt. Efter skolan ska vi köp lite gott tills imorn, vilket kommer bli AWESOME!!!
Juste ikväll ska en tjej provrida och hoppas att ahn inte slänger av henne dåra... OCH ska förhoppningsvis träffa Petters!


hemsk känsla

Sitter just nu på t-banan på väg till skolan. Har en såndär hemsk känsla att det är fredag men det är ju bara torsdag... Fy fan vad jobbigt det är sen att veta att det inte är helg om några timmar. Men tur att man har världens roligaste och bästa kompisar som gör skolan rolig(are)!

Ska äntligen fixa träningskort på Friskis & Svettis idag. Behöver VERKLIGEN börja träna, och det ska jag ju göra också!


skola

Idag var ja dåra i skolan först. Gjorde det vanliga, snacka med Jessi, Matte och Ärtan ist för att jobba... Närå har jobbat också.

Åkte till stallet direkt efter skolan. Mocka och fixa, borsta och retades med Totten också såklart.
Sen åkte jag med Mickan och Annica hem.

Har kört lite dansspel med Kalle också. Fabian vad jobbigt det är, blir fan helt slut efter några låtar. Men sjukt kul är det! :D

Nu får man väl lufta på arslet ur soffan och göra lite nytta


Hahah Jessica och jag idag, fullt seriös på lektionen, yes! ;)


.

Lyckades somna nån timme tidigare idag och efter det kände jag mig mycket bättre. Men jag sitter fortfarande kvar i soffan och kollar på MTV. Har faktiskt hunnit med lite läxor!


Såg också att jag fick en trevlig och gullig kommentar.
Tackar för den!:)

Postat av: Sofia - Uddevallas största modeblogg!
Allt bra med dig idag? :)

URL: http://smnmode.blogg.se/



Mjölk m. blåbär<3

Mellanmål


Vakna med The Voice

Vakna räddar min morgon. Ett riktigt skönt gäng!
Sitter i soffan helt slut, somna med huvudvärk och vakna med huvudvärk, inte kul alls!

Blir att stanna hemma idag. Får väl göra lite läxor och sånt tråk.
Ni ska jag iaf kolla klart den sista timmen på Vakna! ;)


VARFÖR??


Praktik

Hejsan hoppsan!

Sitter och chillar med Jessi, har precis ätit lunch.
Har som sagt haft stalltjänst från åtta till 12:20. Har sjukt ont i armarna igen, typiskt att det ska komma tillbaka innan ridningen imorn.

Sen undrar jag vem som ville ha snö??!?!!!???!
Usch o fy o blä!!!


Nattbio<3

Igår åkte först med Mickan och Annika till stallet. Träffade också äntligen bästis Elin som jag inte har sett på 1 månad! Prata lite medans jag fixade. Sen red Mickan, Totte var uppe i luften lite för mycket under passet. Slängde av en gång men hon satt upp igen och skritta av honom! Tack för att du red min knasiga tjocka gamla häst, du är guld värd!<3

Sen hem och fixa sig för kvällen. Nattbio stod på schemat. Mötte upp Jessi vid tåget. Vi fick sen leta en stund efter Matte, hämta ut biljetter till filmen sen satt vi på Donken i en timme typ. Filmen var iaf sjukt bra, såg den bara för att Micke var med i den hehe.
Tunnelbanan var sen försenad såklart, men hemma vid tre och somna väl inte för ens efter fyra... Slappa sen fram till eftermiddagen och hade det trevligt!

Sen till stallet. En tjej provred. Gick super förutom den lilla detaljen att han slängde av henne. Har iaf typ 4 till som ska provrida nu!:D

Nu måste jag sova för att orka till Säby imorn och slita

Natti natti


Hejhopp

Har blivit lite dåligt med bloggning kom jag på. Har varit upptagen med mycket annat.

Har inte direkt mycket att berätta just nu. Men börjar bli lite dålig lagom till helgen och bla träffa Agnes. :( men vi tar det en dag snart!

Imorn blire iaf bestämt bio med dom bästa kamraterna, Jessi, Matte och förhoppningsvis Ärtan!

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla lite tv och läsa boken...

Hare gött


Varför Totte?

Ställer frågan ännu en gång. Varför Totte? Fan alltså.
Kommer en jätte trevlig tjej och provrider. Men näää tycker Totte "nu har jag lust att springa löst i ridhuset en stund, så jag slänger av ryttarn!" ja men fan vilken smart ide! Eller INTE!!!
Hon har inte ens rida 5 min.
Fick hoppa upp med min träningsvärk och rida av honom. Galoppa flera varv utan några som helst problem. Precis som förra passet, han försökte inte ens bocka! :D så lite glad matte. Men usch vad pinsamt det var...

Sjukt trött nu så ska sova, kom hem lite strax efter tio så nu ska jag sussa så jag orkar med hästen och allt annat imorn

Puss o godnatt påer


Svar

Jessica om Hope: Yeey det kmr bli awesome, men eftersom det inte blev nåt idag så får vi börja nästa tisdag ist haha :p<33 Btw så är just den gruppen med spinning gratis för oss som går på gymnasiet om man bara köper medlemskort för 100:-/år :D<33 Svar: Fasiken vad bra! Sjukt taggad nu alltså :D <33

Segt

Typ precis kommit hem. Efter skolan gick jag med Matte och Jessi lite i centrum. Jag och matte köpte en mascara som jag hoppas är bra. Somna på bussen som vanligt på vägen hem så är riktigt seg. Vad kan muntra upp en mer än läxor då liksom?? -.-
Yes, ska fortsätta läsa på den urusla boken "Underbar och älskad av alla"...

Wish me luck!

 

 


Expresso house

Expresso house chai latte in my <3


Eros <3

Morgonen var ett helvete. Sjukt trött och kände mig dålig men får inte missa någon mer ridning nu. Försökte tagga till och tänka att det skulle bli kul.

Som tur är så fick jag Eros. Han är bara bäst bäst bäst! Skulle köpa ponnyn om jag fick, han räddar alla hemska tisdagar.
Blev mycket galopp som flippa ur lite. Märkte att Eros faktiskt kan lyfta lite på baken, han gjorde två små roliga bak utsparkar.

Kom precis hem, tar en evighet. Tur att jag har vila från min egen häst idag dåra :)

Eros<3


Hope

Ännu en dag avklarad.
Heldag på Säby, jobbat och slitit med stallsysslor och pigga hästar i minusgraderna. usch fu och blä för minusgrader. Hästarna blir ju helt totalt knäppa i huvudet, min häst är ju inte riktigt frisk i huvudet annars heller...
Lite glada nyhet iaf om medryttare, kommer en tjej och provrider på onsdag som jag hoppas på! Haha måste bara berätta om att min annons som jag la ut igår har visats 370 gånger och 1 har nappat... x) Men hoppas att den här ryttaren ger honom en chans för han är underbar när man lär känna honom faktiskt och man har egentligen inget att vara rädd för när hon håller på.
Jaja nog med det.
Jag ska börja träna på Friskis & Svettis med min polare Jessica. Ska bli grymt kul faktiskt :D tänkte köra såna här spinningpass var tanken. Tror att det kommer passa mig, behöver ha någon seriös träning!


Tips!

Skulle bara tipsa om en superbra handkräm.
 Den är riktigt dryg och oavsett hur torra händerna är så hjälper den direkt!




Finns på Bode Shop för 125 kr eller den midre för 60 kr

Rekommenderas starkt!


SKIT

Inte världens bästa dag direkt. Har blivit ganska mycket plugg men har ifs varit hos bästa Mickan ett tag och ätit middag! Men det tråkigaste är ju att mina medryttare har sagt upp sig... Hon hinner inte med längre för att hon har fått en ny tjänst och därför har med arbete att göra och ändrade arbetstider. Riktigt tråkigt då hon var riktigt duktig med honom.
Men det blir bara att slänga ut en annons och hoppas att någon bra person blir intresserad.

Kommentarer

Ska tacka för kommentarerna. Jag är lite seg på att märka sånt.
Blir superglad av lite kommentarer! :D

Och det är helt okej Agnes ;)

Postat av: Agnes

Hahaha! Pepparkaka:D

URL: http://agnesrebecka.blogg.se/


Postat av: Agnes

Lånade några bilder från dig, hoppas det är ok:) Sen tycker jag att vi har BÄSTA nyårslöftena, nu gäller det bara att hålla dom...hehe puuuss!<3



Postat av: FIA

Godnatt! :D

URL: http://day.blogg.se/


Postat av: MrH

Sv gott! Väldigt söt! Snygg blogg också! :)

URL: http://lifeofmrh.blogg.se/


Dags att sova

Försöker lägga mig tidigare och tidigare nu så jag orkar upp till skolan.

Lägger mig i sängen och bläddrar i några av mina hästtidningar.

Godnatt folket :)


Helt olika

Tänkte på hur svårt att hitta den perfekta hästen. Eller egentligen finns det väl ingen perfekt häst så men tex. för mig så är Totte perfekt. Bra storlek och envis som ett sto och busig som en ponny. Han är även av den lite kraftigare typen vilket jag tycker bättre om.

Nero (Glitner) som jag hade först då trodde jag skulle vara just den! Men visade sig ganska snabbt att han inte riktigt var det. Av rasen fullblod som han då är, är tvärt emot vad rasen halvblod som Totte är. Helt olika. Nero var mycket som ett halvblod i phsyket och så men hade ändå lite av dom här fullblodsgenerna.

Efter 3 veckor hade jag ju hunnit fäst mig vid honom och tyckte han var den bästa i hela världen. Men så flippa han totalt 2 gånger och ringde säljaren. Hon tyckte det lät väldigt osäkert och ville inte att jag skulle utmana ödet och hoppas på att han slutade med fasonerna så hon kom efter en vecka för att hämta honom.
Det kändes riktigt pissigt och ville absolut inte ha en häst sa jag.
När hon kom och vi skulle lasta honom så ville han verkligen inte fick tvinga honom och annars går han in själv när jag släpper honom.
 Följde med till hennes gård igen. Släppte honom direkt i hagen och han var helt uppspelt och nervös. Så hade jag inte sett honom så bra kändes det inte.

Blev " tvingad" att provrida hennes andra (Totte). Provridningen gick verkligen skit. Han vägrade gå framåt kanppt och gick mest med huvudet där han tyckte det var bekvämt.
I hagen brevid gick Nero och jag kände mig jätte taskig, men försökte tänka att det var bäst för oss båda då han inte palla med omgivningen i det stallet jag har stallplats.

Åkte tillbaka för en annan provridning. Han lyssna lite bättre men fortf. inte som han skulle men jag såklart ska fastna för honom så tog hem honom på prov.
Haha, började bra. Han hade slitit sig när dom lasta och tog en kvart till dom fick tag på honom. Sen var han bara allmänt fjantig och töntig, låtsades vara rädd för allt och skulle bestämma över mig men fan heller tänkte jag och ville ha honom ännu mer när han jävlades.

Så blev det också. Han små testade mig lite då och då men aldrig i ridningen. För fått höra att han gillar att busa och bocka men han gick som en klocka.

efter typ 2 månader började han bocka varenda pass. Blev osäker om detr var fodret, ryggen eller att han testa mig. Prata med säljaren och hon sa att det var test. Nu för första ången på 2 månader bockade han inte, han försökte inte ens. Så känner riktigt peppad nu!

ojsan, nu blev det en lång text. men det blev lite kort om mina två senaste hästar.

Nero (Glitner) vallack
född 2000
Framgångsrik avelshingst, Användes  som avelshingst i många år, nyligen blivit vallack när jag köpte honom.
Hade inget pass så vet ingen härstamning.


Totte (Lettor) vallack
född 1995 (som jag)
har härtsamning från Tyskland
Import Polen


Tottes pappa
Caletto III




En av Tottes halvbrorsor
112_8511_Bildgre_ndern

Knubbis♥

Totte känner doften av pepparkaka

Totte vill verkligen ha pepparkaka

Vill ha!

Sadelgjordar | Eric Le Tixerant specialgjod
Denna sadelgjord vill jag så hemskt hemskt gärna ha! Skulle passa perfekt till Totte. Den är av ett franskt märke som är ganska nytt i Sverige.

Kort om den:

En sadelgjord framtagen för hästar med sadeltvång.Den är också bra när man har problem med att sadelen glider fram.Gjorden har en gummiplatta som ligger mot hästens bröstben som gör att gjorden stannar i läge.Gjorden har mycket hög elastisitet vilket ytterligare höjer komforten för hästen.

Låter ju hur bra som helst. Synd bara att priset är en aning för mycket. 1895 kr... Kanske något att spara ihop till i sommar. Hoppas att jag hittar något sommarjobb bara.

provar mig fram

Börjar äntligen få lite koll på alla koder men fortfarande inte helt säker. Provar mig fram för att se vad som blir bäst. Svårt att bestämma mig om just detta. Får väl bli att jag byter design tills jag är nöjd helt enkelt.

Seg dag lite som det lätt blir när man är ledig en så lång tid. Hade tänkt att gå upp absolut senast halv elva men hehehe, den han väll bli halv tolv... Men har rört på mig lite iaf, gick och handla och det tar ju faktiskt 1 timme att gå. Så känner mig lite duktig!
Sen blev det stallet. Fodrade alla hästar och skulle rida men hade ingen ork så skulle longera men det var upptaget i ridhuset. Eftersom min häst beter sig som en galen unghäst när man longerar så hade jag ingen lust att ta konflikter med dom andra om min häst drog med alla andra eller så.
Borstade rent honom ordentligt. Så skönt att det inte är lerigt för då håller sig min häst ren! Även om han försöker skita ner sig så finns det ju inget att bli skitig av.

Sitter nu i soffan och lyssnar på Spotify, kolla nyss på bästa The Bing Bang Theory. haha så bra asså!!!


Bild Google

Söt som socker

Plutten somna i mitt knä<3


det är värt det

Åkte ut tidigt till stallet idag med mamma. Kände mig faktiskt för första gången lite smått nervös tror jag då jag kände illa mående. Men det släppte snabbt. När jag skritta fram var han på tårna. Väldigt framåt men ville inte riktigt jobba ( som vanligt dåra). Han försökte med något nytt, totalignorerade mina fattningar. Gjorde om och om igen.
Tillslut gav han sig och fattade perfekt! Men han ville inte riktigt ge sig... han började att "korta" galoppen av sig själv för en sen sakta av. Men han gav sig tillslut med det också.
Det jag skulle komma till var att han bocka inte någon gång, han försökte inte ens! Sååå himla stolt över honom.
När galoppen väl kom igång så kunde jag äntligen jobba honom lite i formen och verkligen slappna av. Var så skönt att kunna göra det även fast jag behövde driva som en idiot som vanligt.

Sen iaf så kom pappa och hämta mig. Åkte direkt till min faster i Bålsta för att hälsa på hennes nya lilla valp. En liten Chihuahua tik som heter Gunn. Så jäkla söt och kelig. Det Första hon gjorde när vi kom in var att springa emot mig och hoppa upp i knät och pussa en. Helt kär! Får tjata på pappa om att jag ska få en också, vet att han vill ha en egentligen fast han säger som är för små!

Lägger upp en bild senare på henne :)


Bild från i somras som jag tog, tyckte det behövdes lite sommarkänslor i det här läskiga vädret!

Sörjer

Har precis kollat klart på det sista avsnittet av SOA... känner mig sorgsen. För det är ett helt långt jäkla år kvar tills dom nya avsnitten kommer!!!!!
Tro mig, man blir beroende!

Kommer sakna mina SOA-kvällar, får nöja mig med dom gamla avsnitten. Dom funkar också faktiskt.

Charlie Hunnam<3


Obetydelsefulla dagar

Dagarna springer bara iväg och känns som att jag inte får ut något riktigt bra av dom. Blir bara att ångesten växer mer och mer. Man blir lite smått lat av att gå upp halv tolv varje dag och för det mesta bara gå runt hemma och inte få något vettigt gjort. Tur att jag har Totte, då kommer jag ut och gör något annat än att bara kolla på SOA. Har börjat kolla om på alla avsnitt igen från början för att dom är s¨bra. Låg och kolla imorse på några stycken. Så jag rekommenderar verkligen serien! Har iaf varit i stallet idag. Totte har haft lite jullov i typ tre dagar så han var verkligen på tårna. men fan vad jobbig har blir, kan inte stå still någonstans. Han måste alltid stå och trampa eller puffa på en eller smita ur grimman när man kollar bort... tur att han inte går någonstans när han drar sig ur den. fast jag ska inte säga för mycket, för närsom så rymmer han väll. Släppte honom i ridhuset och sen fick min mammas kompis barn hoppa upp och skritta lite på honom medans jag ledde runt. Det gick bra då Totte var helt slut, men imorn har han väll samlat upp tillräckligt med energi för att jävlas igen. Men vet han kanske också tycker att det är värt att slänga av mig också, det kmr alltid som en härlig överraskning. ÄLSKAR ÖVERRASKNINGAR! Särskilt från Totte! Nu ska jag forts. att kolla på SOA<3 Hare gött!

Sova ut<3

Bland det bästa som finns är att vakna upp och känna sig pigg. Var helt utvilad. Men sen så ledde denna dag ingen vart ändå...
Har legat i soffan framför MTV hela dagen. Har i för sig varit ut och gått nu för en stund sen.
Har kollat på sons of anarchy sen dess, inne på mitt tredje avsnitt för kvällen. Hehehe

Hitta en bild på mig och min älskade kanin Nemo<3


Nero

Sov hos Mickan, kvällen och natten tillbringade vi framför Bones och åt choklad..hehe
Även morgonen blev att vi kolla Bones!

Sen på förmiddan åkte jag och mamsen till Rimbo för att hälsa på Nero och lite annat. Kändes så konstigt, var flera månader sen jag träffade honom. Kände faktiskt inget alls, han är verkligen inte min längre. Men det kändes bara mer bra att få bekräftat. Har tänkt på honom varje dag men känner att jag nu kan fokusera helt på Totte nu!

Var såklart också i stallet, fixa åt honom och så. Har bara slappat här hemma sen dess. Är sjukt trött!
Har precis kollat på Sons Of Anarchy. Sååå bra! Men nu blire sova tills jag vaknar upp typ om några dagar sådär:)

Sov gott folket


Jax Teller<3


Trött och sliten men nu drar jag till apan Mickan!


2012

Hade super kväll/natt med Agnes. Med god middag, efterrätt och självklart lite godis osv...
Vi blev kvar hemma hos henne men det var trevligt, mycket skratt och prat!
Gick direkt till bussen när jag vakna och åkte till stallet för att fodra hästarna.
Märkte på vägen dit att mitt busskort hade gått ut men jag babblade på om att det ska gälla för ville fan inte betala 50 eller 60 kr. Så fick åka gratis hela vägen. Sen gick jag faktiskt hem och fan vad långt det är! Tog runt 1,5 timme, så jag är ganska trött.

Just nu ligger jag i sängen och kollar på Chuck (så jävla bra!). Det lär jag nog fortsätta med en stund till.

Hoppas att ni har haft ett kul nyårsfirande och kom på bra nyårslöfte. För det har jag nämligen gjort men dom är hemliga och lär förblir för evigt!


75

Det börjar hända saker, 75 besökare är helt okej för mig!:D


Gott Nytt År!

Firat nya året med Agnes!

Gott Nytt år på er alla å puss på er, hoppas att ni får ett toppen år!:D


RSS 2.0