Pruttskrutt

Åkte till prutten direkt efter skolan. Mocka, gjorde hans mat och gosa lite.


.

Fick faktiskt skjuts idag av mamma till stallet.
Han fick springa av sig i ridhuset vilket han tkr är bland det roligaste som finns. Galoppera runt och skrittade den här gången av sig själv!
Nu när det är så lerigt så får det bli att skölja hovarna typ varje dag. Måste hålla dom rena och torra då han lätt får hovröta. Och det vill vi inte ha! Imorn så är det medryttaren som har honom. Längtar tills på onsdag så jag får träffa plutten igen!


Ganska trött...

Sovit 3 timmar inatt. Så det hat varit en riktigt härlig natt! Somnade och vaknade med huvudvärk. Tror aldrig jag har haft så ont i huvudet, svimmade också igår så jag skippade att åka till Solvalla.

Idag ska jag plugga och åka till Totten.


Stall

Heldag i stallet idag med Elin<3
Vi red i stora ridhuset och det var fan storm ute. Lät som det sprang runt 100 pers på taket och hoppade. Men jag var lugn så Totte lugnade ner sig. Blev mycket trav, travade bara runt så han fick springa av sig lite. Men han hade inget bus för sig=glad matte :D

Försökte få en bild på Totte och nya tränset men var inte jätte lätt så den är suddig men något iaf :)


Mina fynd!

Var då på Globen idag igen i flera timmar. Blev lite mer saker idag.

Hittade äntligen ett lackträns för ett bra pris som jag har tjatat om i månader! OCH nästan den hjälmen jag ville ha, ville ju ha John whitakers hjälm men den kostar ju närmare 3000 så fick bli en jacson, ser exakt likadan ut typ bara billigare, hade kostat 1400 och nu 900, så jag är nöjd :D köpte även täckesgjord och snoddar. Men det var en super trevlig dag med bästa Elin och vi har stora planer för imorn. Ska försöka komma iväg tidigt till stallet och rida sen till Globen igen men bara anexet och sen shoppa lite egna kläder. Får se om vi ens gör något av det men Totte ska iaf ridas!!:)

JUSTE! fick med mig en autograf hem från Patrik kittel :D:D coolt eller vad?!??!! Han gick fram och gav den till mig ^^)


GLOBEN

Var i Globen igår i 8-9 timmar. Fan vad kul det var! Barbackahoppningen slog ALLT!!
Köpte ett schabrak och två pannband, ett rosa och ett blått. Ja han är kille men han sa till mig att han faktiskt ville ha allt rosa som fanns...

Åkte och hjälpte Mickan och Annica med kvällsfodringen och borstade av all lera som mamma missade och man såg inte att hon hade borstat honom. Misstänker att hon hittade på att hon gjorde det... Nädå tror henne.
Sov sen hos Mickan.

Sitter iaf nu på bussen på väg till Globen, blir nästan en heldag här med men lär komma hem ännu senare än igår.


Stallmöte

Hemma idag för jag tappa rösten och kändes som halsen skulle brinna upp...
Har suttit och kollat på Adam & Eva typ hela dagen. ÄLSKAAAR filmen och serien. Dom är så söta!

Åkte sen till Pålle och Mimmi för att kolla om dom hade ngt på min i köpslista till bra pris men icke! Det som fanns var onödigt dyrt eller fel storlek såklart -.-
Får bli att söka på Globen ist :)
Ska bli så jääävlaaa kul imorn och på lördag!!!:D

Var ett såntdära kuligt stallmöte igen, hade sån migrän så huvudet nästan exploderade. Så gick efter nästan 1 1/2 timme. Totte mådde iaf bra och var på bättre humör än igår, nyfiken och glad. Det vi gillart!!:)

Får blir en så där otroligt charmig bild på mig men grisen är söt!<3


2500 kr fattigare

Det fick super idag med tottes tänder. Men upptäckte några saker som inte gillas...
Hans tänder har inte sköts om på år, väldigt dåligt gjort av förra ägaren. För han har fått följdproblem och har haft ont. Han kmr tillbaka om några månader igen. Men måste säga att det är en riktigt bra veterinär jag har fått tag på!!!

När han hade fått lugnande så höll han på att trilla omkull men sökte sig till mig och lutade sig ist på mig. Men han skötte sig bra. Var lite läskigt att se sin älskling bli borrad i munnen bara.
Efter var han riktigt groggy och undrade vad som hade hänt och skulle putta sig ut ur boxen.

Sitter på bussen igen för att åka och kolla till honom så han mår bra!


Tandläkaren

Sitter på bussen på väg till stallet. Veterinären ska komma och vaccinera och raspa tänderna på hesten.
Lite nervös av ngn anledning. Kanske att han hittar ngt mer fel i munnen på honom... Bara hålla tummarna att det inte är ngt!


Inköpslista!

Har skrivit en inköpslista på vad jag behöver som jag tänkte försöka hitta i Globen. Har en känsla att knappt ngt av det kmr köpas för suget blir att köpa enmassa andra saker...

*mycket pälsglans till tottes tjocka svans (om dom har ngt billigt)

*fleecetäcke med gjordar och hals

*schabrak

*gelpadd

*ridtäcke (fodrat)

Kommer inte på ngt mer just nu men det finns mer..


Tisdag=ingen Totte

Saknar Totte...
Det är ju tisdag och alltså ingen Totte. Har bara varit hemma och vilat ut idag. Ska snart till kära mormor som vill fira min namnsdag. Har inte ngn namnsdag längre eftersom dom bytte ut mitt namn. Men skulle alltså ha haft det idag.
Måste förbereda för ännu en redovisning på torsdag men bara att köra, får tänka på vad som väntas i helgen.

GLOBEN!!!:D då ska det shoppas till min sötis<3


Skitithelg

Denna helg har varit riktigt skit. Den ända som räddar mig från att sjunka till det djupaste är min underbara häst Lettor!
Dålig stämning hemma och skulle behöva komma hemifrån ett tag och ha riktigt roligt så jag kanske kan glömma all skit.

Var iaf på Solvalla idag, körde riktiga travare. Det var riktigt roligt att köra. Åkte sen direkt till min pownie. Myste med honom sen hem. Var ute och gick 45 min. Sen dess har jag bara legat i soffan...
Ledig imorn och på onsdag. Har INGET att göra imorn, hat inte ens Totten:((((


HÄRLIGA SÖNDAG

Gillar verkligen inte söndagar men det är tur att man har hästen.
Var i stallet hur många timmar som helst. Hann med ganska mycket.
Mocka,gjorde maten, smörjde, borsta Totte noga och red ut en tur.

Han var som vanligt. Låtsades bli rädd för saker men nu har han lagt tills att han ska vända och gå hem. Och han är så jävla envis, han backade ner i ett jätte djupt dike och bara stod och glodde på inget. Efter en stund tyckte han det var dags att kliva upp. Men han är bäst ändå och blir alltid glad av honom trots att han bråkar!

KÄRLEK<3


JULEN

Vill ha jullov nu!!!!!!
Då kan jag träna min gris!!!!


Hästfri

Hästfri dag idag. Saknar Tottegris men träffar honom imorn!

Efter den här veckan med stress över speciellt matten känner jag mig lugn. Otroligt skönt att "typ" inte ha ngt att göra. Blev bara att slappa i soffan när jag kom hem. Nu sitter jag vid brasan och värmer mig.

Längtar till nästa fredag!!!:D


PRINSEN

Åkte till min prins direkt efter skolan som vanligt. Har ju vilodag på onsdagar då medryttarn rider tisdag och torsdag.

Det har inte gått en dag som han inte rullar sig, varenda dag har han smörjt in sig med lite lerförpackning. Men älskar korven ändå!!!<3


PRINSESSAN

Tänker på henne varje dag. Trodde aldrig att saknaden skulle vara såhär stor, vill ha tillbaka henne nu!!

Min fina flicka, känns som att det var igår du åkte. Önskar att du stod tillsammans med Totte i hagen. Vill ha er båda, men vissa drömmar är bara till för att drömmas...


Mörkt

Skrittade ut en sväng på honom idag. Han bråkade med mig varje gång jag valde en omväg till stallet. Såg nog ganska roligt ut. Jag som satt och drog ut tygeln medans Totte körde små snygga cirklar hit och dit men han gav sig, fast han försökte med ett litet skutt också nepp, sånt funkar inte på mig!!!
Men det var super mysigt fast han gick och fegade sig hela tiden!<3


Vallis

Idag vare Solvalla igen! Vi körde russ idag i skogen. Sjuuukt jävla kul vare!!! Nästa gång ska vi rida stora hästar alltså riktig travare i skogen ska bli kul det med. :D

Nu Sitter jag på bussen påväg till Tottegris, får se om jag kanske longerar eller rider...

(bild från idag)


RÖTT

Nu blire rött, kommer nog inte passa i det men värt att prova!


Vila

Hästen har vilat mycket nu då han inte är så bra i benet och ryggen. Jag skrittar mest så min Medryttare kan rida ordentligt ist.

Åkte till stallet direkt efter skolan och fixade. Borstade länge på honom och gosade sen kom Elin och vi åt och babbla. Kollade när hon red Titan i paddocken, kom hem sent så blev en hel kväll i stallet.

(bild på några av dom 100 rosorna från min gammelfarmors 100 årskalas)


Farsta

Var på Farsta idag. Vi hade markarbete och jag fick en häst som var 173 i mankhöjd. Lite smått stor! Jag som alltid får rida ponnys annars.
Inte tillräckligt att han var 173 cm, han var unghäst också och riktigt svår. Det var ju första gången också jag red honom. Han såg ut som en riktigt proffsig hopphäst faktiskt men hopptekniken var ju inte den bästa. Får se om jag får honom nästa gång på hoppningen.
Har inte Totte idag heller, utan det är medryttaren.

Ska sätta mig och nörda lite matte hade jag tänkt...


(bild på Kolle, min knäppa papegoja)


Jag & Jerker

Bild 2


Jag & Jerker

1


Körkurs 1

Var alltså på Solvalla idag. Riktigt rolig och skön dag! Vi fick köra små shettisar på en hinderbana. Gick faktiskt bra och det var sjuukt kul. Trodde aldrig att det skulle vara så kul. Riktigt sugen på att köpa en liten ponni och köra med.
Hade hand om en liten sötis som heter Jerker men fick även köra Kaxe och Korall, men Jerker var bäst!!
Åkte sen direkt till Totte. Borstade på honom ganska länge och satt och gosade. Han är så knäpp min tjocka sötkorv!


Solvalla

Nu blire inget Säby på typ 5 veckor. Ist ska jag på körkurs på Solvalla! Tror att det kmr bli sjukt kul!! :D

Sitter på bussen nu påväg dit, åker direkt till Totte efteråt.


SJUVECKOR

Snart är lovet slut. Det har gått alltför fort, känns som jag inte har gjort något. Nu är det bara sju underbara skolveckor kvar, eller ca. 50 dagar fast det låter som längre.

Längtar till julen men ännu mera till sommaren igen!


besiktning

(skriver ett längre inlägg om dagen) Veterinären kom ut idag för att göra en vanlig besiktning på honom. Kathrin som sålde kom också. Hon hade även med sig tre regntäcken tror jag det var. Super, precis vad jag behövde :D Det var en riktigt bra och trevlig veterinär. Han höll på i minst 2 timmar, gick genom allt grundligt och tog tid på sig. Totte skötte sig bra förutom vid longeringen då han fick för sig att han var 4 år, han kände väl livet i sig. Men jag är riktigt stolt över honom att han stod ut så länge som vi höll på. Sen till det dåliga...Jag hade en känsla av att han inte skulle gå genom den då han är 16 år och har gått som tävlingshäst i många år på riktigt hög nivå. Han visade på v-bak och öm i ryggen och hans tänder var lite sådär. Tänderna har vi redan bokat tid för att fixas så det är inga problem men han kunde inte säga vad det där med benet var pch om det skulle bli några konsekvenser av det. Kanske kunde gå över genom att vila. det ska han få göra då han också vaccinerades mot stelkramp bl.a. Men jag kunde ju inte lämna tillbaka honom nu efter 2 månader så skrev på papprena. Känns ändå riktigt jävla bra nu att han är min helt och hållet!! Min Tottegris för evigt<3

RSS 2.0