Lydnad

Gick upp 8 och åkte iväg sen till stallet. Var med på en lektion för Annika i stallet. Vi var 4 st tror jag. Var många riktigt bra övningar.
Ex: bom sen hinder, halt efter, direkt igång i trav och sen tre bommar sen hinder.
Sjukt svårt att få in den där halten men det gick. Totte gjorde inget bus i början men blev sen lite taggad när han blev lite trött så han blev väldigt stark mot hindrena och efter det första försökte han galoppera iväg och bocka men jag var beredd så han lyckades inte. Känns faktiskt skönt att ha gjort det.

Nu ligger jag i soffan och vilar upp mig för ikväll. Ska till Agnes och äta sen vet jag inte riktigt vad vi hittar på, får bli en överraskning.
Började känna i morse att jag hade trillat av igår. Ont i hela kroppen-.- jäkla häst!

Nu ska jag göra mig en kopp chai latte!

Fick denna av bästa pappa igår, antagligen för att jag hade blivit avslängd. Kanske ska kastas av lite mer så man får några fler gåvor :D


Sådär lagom taggad

Kom hem nu från stallet igen. Åkte dit med Mickan o Annica.
Mickan ville rida Totte så det fick hon! Å det gick bra, bara en bockning!:D så han kmr vara trött imorn när jag ska köra lite markarbete för Annika.


Skithäst

Blev en lång dag i stallet idag. Bestämde mig för att ta en mysig LUGN uteritt barbacka på Totte. Han blev "rädd" för en gubbe i skogen och försökte slänga sig hemåt men styrde tillbaka och försökte få fram honom men han då lägger han till två tre bockningar och jag flyger då av. På något sätt lyckas skon åka av och landar sen på benet som blir mosat. Ser sen att Totte hoppa ner i ett dike för att undvika mig och sen skenar han hem. Ställde mig upp för att hitta skon. Tog ett tag den vare bara att vandra tillbaka.

Emelie som tur var fick tag på honom. Gick direkt samma runda och lite längre så han inte skulle vinna!

Imorn blire att gå upp tidigt för att vara med på en slags hopplektion. Ska bara travhoppa då jag vill undvika att trilla av ;)

Smörjde även sadeln så nu ser den fin ut igen!


Laddar för imorn!

Blev inte så lång tid i stallet som jag trodde, var där i 2,5 timme. Skulle rida och allt men bonden som skulle komma med höt körde fast. Så han kom 1-1,5 timme försent. Jaja, hann få bort det mesta av leran på min gris. Så laddar för imorn. Har bestämt mig för att köra långdag i stallet.

har massor med saker som behövs göras!

Nu ska jag dricka upp mitt te och kolla på favvo programmet The Big Bang Theory


Bild från när jag red Totte när han var ny, kolla mageeen! ( den är fortfarande stor men inte som på bilden ;))

Godnatt

Nu blire att sova, det är ju en dag imorgon också!

Sov sött sötnosar


Hundvakt

Sitter nu hemma hos mormor med hundarna. Blev hundvakt i sista minuten då hon ska bort tills imorn. Riktigt skönt att vara här själv med hundar och kolla tv!

Snart ska jag ut och gå en till sväng med dom :)


Godmorgon

Sitter och slappar i soffan o kollar på MTV. Har inte bestämt någon stalltid än eller vad jag ska göra.
Det får vi se hur det blir med det.
Nu ska jag fortsätta att slappa och ha en bra dag allesammans!


Brottningsmatch

Tjo igen!

Kom hem för en kvart sen från stallet. Åkte dit med pappa och fodrade alla hästar.
Gosade även med Totte och gav en morot men det blir alltid så att vi hamnar i en liten brottningsmatch för att han inte vill gosa eller lyssna på mig...
Men slutar alltid med kram och puss!

Sitter du och kollar på nån riktigt lam svensk deckare, tror jag går och gör något annat. Kanske ännu en till promenad idag :)


Yeeeah!

Lyckades äntligen med headern ;D


header


Gjorde denna men försöker få skiten i rätt storlek men det går inte så bra. Insåg precis nu att jag har suttit i 2 timmar med bara detta, och så har man inte klurat ut det. Lite pinsamt sådär...

Men orkar INTE nu! Ska upp tidigt för att åka till Kista och välja ut en julklapp från bästa mormor♥

Inköp av presentkort

Dessa två schabrak och ett par gummiboots och ett hönät så han är sysselsatt lite längre


.

Sov hos Mickan inatt, vakna runt halv tio kanske. Tillbringade hela förmiddan i sängen och kolla på Bones!
Drog sen till hööks och köpte lite prylar (lägger upp bild sen). Sen vidare till stallet för att ta in alla hästar. Det gick bra. Men såklart hade Totte rullat sig så det nya fina dyra täcket var helt brunt, suck!-.- försökte få bort all lera på både honom och täcket men lyckades inte helt...
Han fick iaf vila idag då jag red ordentligt pass igår :)

Totte på rymmen när han fick gå löst i stallet-


NEJ!

Åkte 12 till stallet, Totte var taggad i gången. Han stod aldrig still och bara stod och gapa när jag tränsade. Men sen när man kmr ut så blire det gamla vanliga "Totte tempot" såklart.
Skritta fram riktigt ordentligt för att börja med galoppen. Han var för första gången stel, riktigt stel i vänster. Faktiskt lite svullen men han verkade må bra och var framåt så red vidare. Busade som vanligt i galoppen men gav sig tillslut och kunde korta och länga honom riktigt mycket. Körde sen lite travbommar, han blev riktigt taggad och ville galoppera över... så helt plötsligt gick det bra att galoppa, haha knashäst<3 lägger kanske upp en film sen på travbommarna :)


Ångeeest

Ååååååh vill ha sommar!!! Satt och kolla bilder från sommaren och fick verkligen ångest när jag sen kollade ut...
Vill ha sommarlov och
vara i stallet i timmar utan att frysa
Vara med mina kompisar och ha det riktigt kul!!!
Listan är lång men får tänka att jag sen gröt plötsligt kmr stå där på skolavslutningen och ha ett långt lov framför mig med underbara människor<3


JULAFTON

Idag är det julafton, firade det med att gå upp kl.6 för att åka och fodra alla 22 hästar. Alla var snälla och skötte sig bra. Blev klara snabbt med fodringen men myste med Totte och mamma fikade när alla kom senare.

Har precis öppnat julklappar här hemma sen ska jag göra mig ordning för att dra till Bålsta och fira med släkten.

Hoppas ni får en toppen jul,
God jul önskar Totte & Kornelia


Bar bara bäst bäst bäst!

Drog till stallet typ ett, lekte med honom i ridhuset en stund. Försökte få honom att leka med bollen som jan gjorde förut men nu ville han inte. nosade bara lite, kanske för trött.
Han behövde verkligen få springa av sig. direkt när jag släppte honom när vi gått runt en stund så pep han till och bara kuta iväg runt o runt flera varv.

Han är bara bäst<3


Klappar

Hat nu fått lite julklappar i förskott

Handstickade vantar, strumpor, body lotion mm, jultomte i choklad, super bra bok "hästen i rörelse", tröja, pengar och bästa; ett nosludd med texten atletisk. Vilket Totte inte riktigt är, hahaha


Julstämningen är på G

Börjar för första gången få lite julkänslor. Mest tack vare julmusik, (jul hos mange, hehehehe) lite annan musik också åklart. Gör i ordning lite julmat också till kvällen då vi ska ha som en liten julafton här hos mamsen, Eftersom vi barn inte ska vara hos mamma denna jul tyvärr.
Blir lnågra bilder på mig och miin charmiga bror Kalle

Ojski bojski

Jösses vad dagarna Springer iväg. I tisdags hade ju medryttaren men i onsdags åkte jag dit och fixa men han fick en vilodag. Idag fick jag jullov!!!!!:D fasiken vad skönt, kollade på skräckfilm sen slutade vi runt kvart i elva. Gick då och käka lunch på orange juice bar med Alice, Matilda och Jessica. Gick runt lite i gallerian efter o köpte lite klappar sen drog vi hemåt. Bestämde att vi skulle ha filmkväll nån dag på lovet!

Nu blire att slappa o soffan (-B


Jag älskar Dig

Finns inte ord
Kan inte fatta att du är min


Snart så

Hejsan!

Idag vare Säby-dag. Var riktigt tugnt jobb idag. Vettefan om jag klarar Farsta imorn då mitt huvud snart sprängs och ont i ryggen. Men får hoppas att ett under sker och det försvinner tills imorn!
Slutade sent typ 16 men gick då till Totte och fixade. Blir mer och mer misstänksam att han har nån slags av ADHD eller liknade... Eller bara dåligt tålamod och älskar att jävlas :)

Hade lite tråkigt på lunchrasten idag så skrev en att göra lista och lite annat fint ;)


.

Vill fixa bloggen men är så helsike oteknisk av mig så lyckas inte så bra... Men ska väl när jag har ordentligt med tid och samlat på mig fina bilder på Totte så ger jag det ännu ett försök :)

Nu sitter jag och kollar på Bäck med favvoteet:D


PIAFF

Söndag....fiiifaaan!
Gillar inte alls söndagar.
Blev en hel stalldag idag. Åkte med Mickan och Annica på förmiddagen för att ta emot halmen som kom. Sen så red vi till ridhuset, som skulle vara ledigt men kallar det inte ledigt när det står 10 pers och en bil inne i ridhuset. Jaja, han var lugn när vi kom in i början. Kollade lite men sen när musiken drogs igång helt plötsligt så blev hade lite tittig. Helt plötsligt när jag skrittar på lång tygel så kör han ett hopp upp i luften och drar mot utgången men satt kvar och red vidare. Men såg sen att han hade dragit igång Isa som slängde av Mimmi och kuta iväg. Mimmi stackarn fick åka till akuten för att röntga höften...

Jag, Mickan och liv red vidare. Totte fortsatte att dampa då och då, körde lite piaff också:)) men han gav sig tillslut.
Mickan skulle också få prova eftersom min rygg var knäckt. Varnade för hans bockningar. Men hon körde på, i skritten fick han damp och slängde av henne... Hoppade över henne och skena mot utgången där jag satt men han kom sen när jag prata med honom.
Men han gav sig som han brukar och vi skrittade sen ut en sväng, jag fick rida Palette i westernsadel!


Kvällsfodring

Kom precis hem från stallet, hade kvällsfodring. Red också ut en snabbis i mörkret på Totte med Mickan och Palette. :)

Älskar dig Lettor min korv!


SNÖ

Har snöat förfullt hela morgonen. Kan inte bestämma mig om jag är glad eller inte... Ville absolut inte ha snö först innan jag slutade skolan men vill faktiskt känna lite julkänsla!


Länge sen

Ojsan var dagarna har sprungit iväg. Snart är julen här, bara en vecka kvar till julafton. Jäklar! Har inte köpt några julklappar, det är så svååårt! Får bli såndär sista minuten inhandling som vanligt...
Jaja, Hästen och jag mår bra. Allt i skolan är över för denna termin. Sjukt skönt!

Igår var jag i stallet på förmiddan med Jessica. Åkte sen på teater som Mikael Elias teoretiska och NTI gymnasiet i Sollentuna hade, var lite små rolig.
På vägen hem lyckades jag och Jessica hamna på en buss som tog över em timme till Spånga.. Satt fast i köer vid Rinkeby och Tensta bla. Härligt!! Träffa sen Mickan i v-by, sen hem och Elin kom. Hade en trevlig kväll:)


Efterlängtad vila!

Var tillbaka på Säby idag då kursen på Solvalla är slut. Slutade halv fyra och gick då till Totte.
Hade två timmar på mig så blev att jag borstade på honom i 1 timme. Så han blev riktigt glansig och fin!!:)
Hade ju vila också efter alla galoppass. Jag har även världens träningsvärk i låren efter att ha fått driva så under alla pass här i veckan.
Imorn blire att kliva upp tidigt för att åka till Farsta...-.-

Så här fin blev han :D


Skräckis

Såg den med Mickan igår, fyfan säger jag bara. Låg under täcket hela filmen innan jag somna men att bara höra ljudet gjorde att man sket på sig!


BÄSTA PÅLLEN

Skyndade mig till stallet för att hinna rida innan ridskolan som börjar kvart i fyra.
När jag kortade upp tyglarna i SKRITTEN så började han med han tjuta till och hoppa upp med bakbenen, blev riktigt irriterad på honom. Arbetade vidare och han kör samma grej när jag ska börja trava men rider bara på! Valde att den fatta galopp från skritt. Var beredd på att han skulle bocka eller vägra så var på och gjorde en jättetydlig skänkel igen. Fick igång honom och valde att ha en långsamt tempo och hålla en kort galopp. Han gick SUPER!
Mamma kom in sent i passet och var på väg att vända i dörren för hon trodde inte att det var jag och Totte som galopperade runt, såg tydligen för fint ut för att vara vi. Haha.
På vägen hem så började vi bråka igen, jag tänkte bara gå ett varv på parkeringen men då började han kasta sig hemmåt och dunsade in i ridhusväggen och alla stolpar och ner i diket osv. Efter typ 3 min gav han upp och jag vann! Envis som en ponny alltså men älskar skrutten så<3

Igår hade jag en bra dag i skolan med mina älskade toppen kompisar! Min fredagkväll bestod till dels av att skriva klart på min slutexamination på kursen. Men som sagt nu är jag klar med den :D


Min mardröm

Åkte ut till stallet igår med snälla mamsen för att kunna rida i ridhuset. När jag kom ner så var det två st som red men sen gick efter typ 10 min. För ett tag sen så skulle Totte börja gnägga på dom och bli helt okoncentrerad. MEN han gjorde inget, han har blivit så duktig!:D men sen till det dåliga...

Red på hackamore för första gången och märkte att han aldrig ridits på det. Han blev lite tveksam men sen så lärde han sig och gick super fint så han drivdes med det. Men efter ett tag när jag travade i vänster varv kände jag att han gick konstigt. Hoppa av och kände att han var varm på vänster bak och han var öm i hoven när han tryckte... Han haltade även lite. Skit också!!! Får hoppas att det inte var något, det märker jag idag iaf.

Min plutte<3


Cpapp

Ursäkta att bilderna dubblas ibland. Det beror på att min iphone app är lite knäpp, så ni bara vet att det inte är jag ;)


Farsta

Red på Farsta idag. fick rida min favorit Eros, en fransk ridponny. Så söt!
Tränade lite på programridning som vi ska rida upp nästa vecka, kallas typ ryttartest.
Blir lite bilder på svanarna som jag tog kort på väg till stallet.


Julklappar

Alla min julklappar blev till Tottes julklappar...


Vinterkläder till hesten

Efter en kul dag på vallis åkte jag och mamma till hööks och Horze, men blev bara ett vintertäcke från Horze. Åkte vidare till Stinsen alltså City gross för att hitta resten. Där hittade jag stalltäcke, grimma, hackamore och krokar.

Sen till stallet. Provade täcken och grimma. Allt passade perfekt :D sen longerade jag honom ett tag. Blev ganska länge tror jag då han bråkade idag igen. Valde att longera längst bort från ingången då han alltid vill ditåt. Då han måste lära sig att han inte ska dit. Han hittade på knep att komma undan och bara helt plötsligt rusade mot utgången i galopp så han drog med mig några gånger men jag gav mig inte. Han gav upp efter ett tag och blev jätte fin!!:) envis som en liten ponny...

Min prins<3


Vallis sista dagen...

Idag är det sista dagen på Solvalla på den här kursen iaf. Har varit mycket roligt och lärorikt! Sitter nu och äter på resturang löken med Jessica. Snart ska vi tillbaka till stallet för att göra ordning hästarna. Idag ska vi köra stora hästar på den riktiga tävlingsbanan :D

Sen blire att åka direkt till Totte. Får se om jag tar ett lätt pass eller longerar. Sen vidare till Hööks och Horze. Ska hitta fodrat innetäcke och utetäcke. Ett hackamore i svart vill jag ha också för att prova!:)


KÄNGOR

Din sko 699:-

Mycket nöjd!


ÅÅÅÅH

Herregud var han bråkade idag med mig. Han går superduper fint i skritten och traven men i galoppen så blir han knäpp. Dom första galoppfattningarna skenar han iväg och hoppar och sparkar bakut åt alla håll. Den första gången han gjorde det så var jag inte alls beredd och var väldigt nära på att flyga av... Men efter ett tag kom jag på några saker som gjorde det lättare att undvika att han gjorde så. Mamma och pappa var med och kollade när jag red för typ första gången. men jag ångrade mig direkt att jag övertalade dom.. Dom står på läktaren och berättar för mig hur jag ska göra. Ja men båda är ju VÄRSTA hästexperterna som visst. Eller INTE!!! Det hjälper inte ett dugg jag jag berätta. Men jag är sjukt taggad av att få honom till världens snällaste och finaste. För han ska fanemig hoppa runt och leka unghäst! NU JÄVLAR!!! Köpte ett var vinterkängor idag också, mycket fina tkr jag :) Imorn blire Solvalla och sen Totte och Horze och Hööks :D

Trist lördag

Har varit en ganska tråkig lördag. Läste och förmiddagen och följde sen med till Bromma blocks. Har mest fått springa efter pappa och han ärenden. Det ända bra jag fick ut av dagen var att jag hittade det pälsglanset som jag har letat som en tok efter!

Nu har vi mellanlandat i vällingby för att byta ngt, sen blire hemåt för att räkna matte. OCH så regnar det!! :D kan det bli bättre?!


FREDAG

Äntligen fredag :D veckan har gått fort som vanligt. Åkte som vanligt till Totte direkt efter skolan och fixade.
Nu är jag hemma och ska läsa lite ur boken som vi ska läsa på svenskan. Har valt en skitakäskig bok. "kråkflickan" heter den, ska tydligen vara en riktigt obehaglig bok, så känner mig peppad!!

Sen senare ikväll blire att hitta på något ruligt med Elin :D


Kvällstur

Åkte till mormor och hälsade på efter skolan igår. Hade väldigt mysigt!

Sen när jag kom hem ganska sent så ringer min Medryttare och berättar att hon måste till Västerås för att hämta sina nycklar... Det betydde att jag fick åka till stallet. Pappa var snäll och skjutsade ut mig. Men blev glad av att träffa min prins! <3


RSS 2.0